Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Vi utfører gulvslipningen STØVFRI

Kvalitetsarbeid til KONKURRANSEDYKTIGE PRISER

Gulvslipning for både BEDRIFTER OG PRIVATE HJEM i OSLO OG VIKEN

Råd for vask og vedlikehold av parkettgulvetParkett er et unikt og levende materiale. For å ivareta en fin finish på overflaten, og forlenget levetid, er det avgjørende å behandle gulvet på riktig måte.

1. Bruk tørre rengjøringsmetoder

Rengjør gulvet hovedsakelig med tørrmopp eller støvsuger. Ha sprayflaske eller vann med mildt såpevann tilgjengelig for å fjerne eventuelle flekker.

2. Fjern flekker med minimal mengde vann.

Dersom gulvet skal rengjøres med vann, bruk en godt oppvridd mikrofiberklut, og tørk eventuelt over med tørrmopp etterpå. Skjøtene mellom plankene blir aldri 100 prosent tette, og treverk og vann er ingen god kombinasjon. Vannsøl må tørkes opp fra gulvet umiddelbart. Blir det for fuktig, kan treverket svelle ut.

3. Bruk riktig såpe

For å bevare farge og overflaten i parketten, er det viktig å bruke såpe med lav PH verdi. Grønnsåpe anbefales ikke, ettersom den har høy PH verdi. Dette kan forårsake uttørking av treverket og i verste fall sprekker. I tillegg legger grønnsåpen igjen en såpehinne på overflaten som kan gi skjolder. Nøytral og mild såpe anbefales, spesialsåper kan kjøpes hos gulvleverandøren eller via oss, men er ikke påkrevet for optimalt resultat.

4. Ikke kims av utstyret

Dagens rengjøringsutstyr har opplevd en revolusjon; mikrofiber produkter har effektiv rengjøringseffekt selv i tørr tilstand, faktisk bedre effekt enn kjemikalier og såper.

5. Bruk dørmatter

Det meste av skitt som er skadelig for gulvet kommer utenfra, bruk matte på ut- og innsiden av døren for å samle opp grus, sand og veisalt.

6. Årlig vedlikehold av oljet gulv

Det er viktig å pleie oljet gulv regelmessig. Oljen legger en beskyttende hinne over treverket. I private hjem bør oljet gulv behandles årlig med hardvoksolje, i kontorbygg gjerne tre – fire ganger årlig. På steder med stor slitasje påføres olje med spray eller rett fra dunk. Ellers - vask gulvet godt, la tørke og påfør et strøk for vedlikehold.

7. Bevar lakket gulv med refresher

Lakket gulv får gode resultater ved å gi parketten en behandling med lakkrefresher. Det gjenoppretter farge og overflate i tillegg til at det letter renholdet. Vi gir deg råd om hvilken type som passer best for ditt gulv.

Behandling av lakket parkett

Etter en del års bruk som kan gi striper og hakk, må lakket gulv også slipes og lakkes på nytt. Behovet for denne behandlingen varierer helt med bruken av gulvet og er ulik fra familie til familie.Logg inn